Att gå ner i spagat i soffan

Att gå i spagat är en tuff flexibilitetsövning som kan ta månader eller år att åstadkomma. Men du behöver inte träna upp dig på ett hårt golv. En soffa kan hjälpa dig mer effektivt kontrollera dina rörelser och sakta gå ner i spagat. Om du stretchar för att träna upp till spagat kan du göra dem på golvet i ditt hemmagym eftersom soffdynorna kan ge fel kroppshållning.

Strecha ljumsken och höfterna

    1. Prova på en fjärilsstretch. Sitt med ryggraden rak, böj knäna och dra in fötterna mot ljumsken så långt det går. Håll ryggraden rak och håll stretchen i 20 eller 30 sekunder och upprepa fyra eller fem gånger om dagen.
    1. Ligg på rygg med ett ben rak framför dig. Lyft andra benet med rakt knä och dra den in mot bröstet. Byt sida och gör stretchen med andra benet. Håll positionen i 20 eller 30 sekunder och upprepa två eller tre gånger med varje ben.
  1. Sitt rakt upp och böj ett ben medan du håller den andra rak ut åt sidan så långt det går. Böj på överkroppen ut över utsträckta benet och håll positionen i 20 eller 30 sekunder, och böj sedan åt andra hållet och håll positionen i samma tidslängd. Upprepa en eller två gånger.

Att gå ner i spagat

    1. Välj en soffa som är stor nog att du kan sträcka ut benen åt båda håll och hård nog att du inte omedelbart slukas av dynorna. En soffa med högt ryggstöd kan ge dig något att håll emot, vilket skyddar dig från att sträcka dig för långt. Se till att soffan är stabil utan lösa delar eftersom du måste kunna stå på soffan utan att den går sönder.
    1. Stå mitt i soffan med ryggen rak. Dela sakta på benen ut mot båda sidorna och börja gå ner i spagat. Greppa ryggstödet på vägen ner för att kontrollera rörelsen och undvika att halka ner för långt. När du har sänkt dig så långt du kan och känner att det sträcker mycket håll positionen i 30 sekunder. Res dig upp till startpositionen och försök igen, upprepa tre till fem gånger.
  1. Fortsätt med att öva dig mot att gå ner helt på soffan två eller tre gånger om dagen varje dag. Målet är att sakta sänka dig lägre och närmare spagat, men tiden det tar att gå ner helt beror på ålder, flexibilitet och kondition.